Geçtiğimiz aylarda Kinder çikolatalarında salmonella bakterisin bulunması Avrupa’da büyük yankı uyandırmış, Kinder ürünlerin inceleme altına alınmasına sebep olmuştu. Belçika’da Kinder fabrikaları mühürlenirken Brezilya doğrudan Kinder ürünlerine ithalat yasağı getirmişti. Türkiye’de ise salgına sebep olan ürün pazara sunulmadığı için herhangi bir duyuru yapılmamış veya ek bir önlem de alınmamıştı.

2 çocuk yaşamını yitirdi

Kinder Skandalının ardından Nestle ürünleri de suçlamalarla karşı karşıya kaldı. Nestle üretimi olan Buioni pizaalarında koli basili (E.coli) basterisinin tespit edilmesinin üzerine, Fransa Halk Sağlık Kurumu tarafından pizzaları tüketen 2 çocuğun yaşamını yitirdiği ve 75 kişide ise bakterinin tespit edildiği teyit edildi.

Fransa’da gerçekleşen olayda, Paris Kamu Savcılığınca ‘adam öldürme’, ‘aldatma’ ve ‘başkalarının hayatını tehlikeye atma’ suçlamalarıyla Nestle hakkında soruşturma başlatıldı.

Üretim yasaklandı

Fransa Bölge Valiliğince 1 Nisan’da yapılan her iki kontrolde de hijyen koşullarının yetersiz olması nedeniyle, üretimin yasaklandığı duyuruldu. Ayrıca Çevre ve Kamu Sağlığına Yönelik Saldırılarla Mücadele Merkez Ofisi adına jandarmalar tarafından Nestle genel merkezi ve Coundry Buitoni fabrikasında arama yapıldı.

Nestle’nin eski bir çalışanın sosyal medyaya yüklediği görüntüler ise gündemde kalarak eleştirilerin ana malzemesi oldu. Görüntülerde fabrikanın üretim alanlarında kurtçuklar, yerlere dağılan yiyecek parçalar, ağzı açık çöpler ve duvarlara yayılan mantarlar açıkça görünüyordu.

Nestle’den henüz bir açıklama gelmese de süreç devam ediyor.

Share.
Exit mobile version