Güney Koreli Mirae Asset Global Investments, Avustralya ETF pazarındaki varlığını genişletmek amacıyla Avustralya’nın en büyük yedinci borsasında işlem gören fon yöneticisi ETF Securities’i satın aldı.

Bu, Mirae Asset’in, JPMorgan Chase & Co’dan New York merkezli ETF yöneticisi Global X’i satın aldığı 2018 yılından bu yana ilk yabancı satın alımı oldu.

Kore’nin en büyük ikinci ETF yöneticisi olan Mirae Asset, yeni anlaşmanın küresel ETF varlıklarını 85 milyar dolara kadar artıracağını tahmin ediyor. 628 milyar dolarlık toplam varlığa sahip olan Mirae Asset ve 40 milyar dolardan fazla varlığı yöneten Global X, ETF Securities’i açıklanmayan bir bedel karşılığında satın aldı.

Mirae Asset, anlaşmanın onlara “ETF Securities’in tematik, emtia ve dijital varlık stratejileri dizisinin küresel yatırımcılara sundukları yenilikçi ve akıllı ETF çözümlerini tamamladığını” belirtti.

Global X İcra Kurulu Başkanı Luis Berruga’ya göre, firma son birkaç yılda sadece ABD’de değil, dünya çapındaki önemli ETF pazarlarında lider bir ETF ihraççısı olmak için altyapısını geliştirmek için çalıştı.

Share.
Exit mobile version