Bilgisayar korsanlarının deepfake teknolojisinden faydalanarak sahte iş başvuruları yapmaya başladıkları konuşulmaya başlandı. Yapay zekâ teknolojileri, hayatımıza çok büyük katkılar yaptığı gerçeğinin yanı sıra tüm bu katkılar her zaman insanlığın ileri taşınması için kullanılmıyor.

Deepfake de oldukça tehlikeli sonuçları olabilen teknolojilerden bir tanesidir. Makine öğrenimi yöntemiyle bir kişiyi taklit edebilen algoritmalar, ortaya sahte videolar çıkarabiliyor. Oluşturulan sahte videolarla sayısız manipülatif girişimde bulunmak oldukça mümkün.

FBI tarafından yapılan açıklamalarsa deepfake teknolojisinin bambaşka bir alanda daha kullanılmaya başladığını gözler önüne seriyor. FBI tarafından yapılan açıklamalara göre bilgisayar korsanları, önce insanların kişisel verilerini çalıyorlar, daha sonra da internetteki iş ilanlarına bakan korsanlar, kişiye uygun ve uzaktan çalışma metodunun uygulanacağı işleri seçiyorlar. Bundan sonraki süreçte ise deepfake teknolojisi devreye giriyor. Kişilere ait görüntüleri kullanarak sahte videolar oluşturan bilgisayar korsanları, bu videolar sayesinde uzaktan görüntülü iş görüşmeleri gerçekleştiriyorlar.

Yalnızca ses için de kullanılabilen deepfake teknolojisi, sesli görüşmeler için de rahatlıkla kullanılabiliyor. FBI, bu yöntemin şu an için ABD’de görüldüğünü ve genelde kurumsal işletmelerin hedef alındığını belirtiyor. Kuruma göre bilgisayar korsanlarının amacı işe kabul edildikten sonra erişebileceği verilerle yeni saldırılar düzenlemek. Sonuç olarak iş dünyası, siber saldırılara maruz kalmamak için işe alım süreçlerinde daha titiz olmak durumunda kalacağı belirtiliyor.

Share.
Exit mobile version