AB Komisyonu, Amerika merkezli dev şirket Amazon’un iRobot şirketini satın almasına yönelik başlattığı rekabet soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı. Komisyon, satışın robot süpürge pazarındaki rekabeti olumsuz etkileyebileceğine dair endişelerini Amazon’a resmi bir itiraz beyanı ile iletti.

Amazon ve iRobot Birleşmesi

Komisyonun açıklamasına göre, Amazon’un iRobot’ı satın almasının ardından, robot süpürge pazarında rekabeti kısıtlayıcı stratejiler uygulanabileceği belirtildi. Amazon, hem çevrim içi bir pazar yeri sağlayıcısı hem de robot süpürgelerin perakendecisi olarak önemli bir rol oynuyor.

AB Komisyonu, Avrupa’da faaliyet gösteren büyük ölçekli şirketlerin birleşme ve satın alma işlemlerini yakından takip ediyor. Bu denetimler, rekabete aykırı durumlar tespit edilmesi halinde, gerekli müdahalelerin yapılmasını sağlıyor.

Geçen yıl Amazon tarafından yapılan 1,7 milyar dolarlık iRobot satın alma açıklamasının ardından, AB Komisyonu bu işlemi yakın markaja aldı. Temmuz ayında başlatılan rekabet soruşturması, şirketin pazardaki etkisini değerlendiriyor.

Share.
Exit mobile version