Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un duyurusuyla birlikte, Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından tamamlanan 2023 Yılı Adli ve İdari Yargıda Mazerete Dayalı Güz Kararnamesi, 506 hakim ve savcının görev yerinde değişiklik içeriyor. Kararname, HSK’nın resmi internet sitesinde yayımlanarak meslektaşlara duyuruldu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Hakimler ve Savcılar Kurulu 1. Dairesi tarafından 2023 Yılı Adli ve İdari Yargıda Mazerete Dayalı Güz Kararnamesi’nin tamamlandığını duyurdu. Bakan Tunç’un bu paylaşımının ardından, kararname HSK’nın resmi internet sitesinde detaylarıyla yayımlandı.

506 Hakim ve Savcının Görev Yeri Değişti

HSK’nın yayımladığı kararnameye göre, 480’i adli yargıda, 26’sı idari yargıda olmak üzere toplamda 506 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi. Yapılan açıklamada, değişikliklerin hâkim ve Cumhuriyet savcılarının talepleri doğrultusunda değerlendirildiği belirtildi.

Yeniden İnceleme Talepleri için Son Tarih 26 Aralık

HSK’nın resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, kararname ile atanan meslektaşların yeniden inceleme talepleri için son tarihin 26 Aralık olduğu vurgulandı. Meslektaşlardan, tebligat beklemeksizin taleplerini en geç 26 Aralık 2023 Salı günü mesai bitimine kadar UYAP personel ekranından “Hâkim Savcı Atanma Talep Formu” üzerinden iletmeleri istendi. Kararname ile atanmayan meslektaşlar için ise yeniden inceleme hakkının bulunmadığı belirtildi.

Share.
Exit mobile version