Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde sokağa çıkma yasağı sırasında açıklama yapan HDP’li siyasetçilere yönelik açılan dava, sanıklar ve avukatlarının mazeret bildirmesi nedeniyle ertelendi. “Görevi yaptırmamak için direnmek”, “Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret” ve “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamalarıyla yargılanan siyasetçilerin davası, Silvan Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam edecek.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, eski HDP Grup Başkan Vekilleri İdris Baluken ve Çağlar Demirel, milletvekilleri Altan Tan, Ahmet Yıldırım, Ertuğrul Kürkçü, Mehmet Ali Aslan ve Saadet Becerikli’nin, 12 Kasım 2015 tarihinde Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde uygulanan sokağa çıkma yasağı sırasında yaptıkları açıklamalar sebebiyle üzerlerine açılan dava, Silvan Asliye Ceza Mahkemesi’nde 7. kez görüldü. Mezopotamya Haber Ajansı’nın raporuna göre, “Görevi yaptırmamak için direnmek”, “Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret” ve “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamalarıyla karşı karşıya kalan siyasetçilerin yargılandığı dava, sanıkların ve avukatlarının mazeret bildirmesi sebebiyle 9 Mayıs tarihine ertelendi.

HDP’li siyasetçilere “Görevi yaptırmamak için direnmek”, “Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret” ve “Cumhurbaşkanına hakaret” iddiaları yöneltiliyor. Siyasetçilerin ve avukatlarının duruşmaya katılmaması üzerine dava ertelendi. Davanın son duruşması 9 Mayıs’a ertelendi.

Share.
Exit mobile version