Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, arabuluculuk sistemi sayesinde kira uyuşmazlıklarında büyük bir başarı elde edildiğini, 129 bin 259 başvurunun 69 bin 239’unun anlaşmayla sonuçlandığını açıkladı. Bu sistem, hukuki uyuşmazlıkların çözümünde hem zaman hem de maliyet açısından büyük avantajlar sunuyor.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kira uyuşmazlıklarını çözme konusunda arabuluculuk sistemine yapılan başvuruların 129 bin 259’a ulaştığını ve bu başvuruların 69 bin 239’unun anlaşmayla sonuçlandığını açıkladı. Bakan Tunç, bu bilgileri, “Türkiye’de Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yollarının Geliştirilmesi Projesi” kapsamında düzenlenen seminerde paylaştı.

Arabuluculuk ve Tahkimin Önemi

2013 yılından itibaren Türkiye’de uygulanan arabuluculuk sisteminin, hukuki uyuşmazlıkların daha az maliyetle ve hızla çözülmesine olanak sağladığını belirten Tunç, tahkim yargılamasının da benzer avantajlara sahip olduğunu vurguladı. Tahkimin, uzman hakemler tarafından kısa sürede çözüme kavuşturulduğunu, gizliliğin ön planda tutulduğunu ve tarafların yargılama usulünü belirleme özgürlüğüne sahip olduğunu anlattı.

Yatırımcılar ve Hukuki Güven

Adalet Bakanı, yatırımcıların Türkiye’yi tercih etmesinde hukuki güven ve istikrarın kilit rol oynadığını dile getirdi. Türkiye’nin son yıllarda yabancı yatırımcılar için cazip bir merkez haline geldiğini ve bunun, sağlanan hukuki güven sayesinde olduğunu ifade etti. Tunç, Türkiye’ye yapılan yabancı yatırım miktarının ve yabancı sermayeli şirket sayısının artışına dikkat çekti.

Arabuluculukta Başarı Oranı

Bakan Tunç, arabuluculukta elde edilen başarı oranına değinerek, 2013’ten bu yana 5 milyon 486 bin başvuru yapıldığını ve bunların 3 milyon 573 bin 900’ünün anlaşmayla sonuçlandığını belirtti. Başarı oranının %67 olduğunu aktaran Tunç, arabuluculuğun ve tahkimin, adli yargıya alternatif çözüm yolları olarak etkinliğini kanıtladığını vurguladı.

Share.
Exit mobile version