2023 yılında Rekabet Kurulu, rekabeti tehdit edici faaliyetlere yönelik gerçekleştirdiği 80 soruşturma sonucunda en yüksek cezaları kimya ve gıda sektörlerinde kesti.

Kurulun yıl boyunca 447 işlemi sonuçlandırırken, 217 birleşme ve devralma işlemine izin verdiği, 145 soruşturma dosyasını karara bağladığı belirtildi. Bu süreçte toplamda 2 milyar 664 milyon 688 bin 745 lira tutarında idari para cezası uygulandı.

Kimyasal ürünler sektörü, 24 soruşturma ile en çok ceza alan sektör olurken, gıda sektörü 19 soruşturma ile ikinci sırada yer aldı. Makine endüstrisi ise 9 soruşturma ile üçüncü en çok ceza alan sektör oldu. Kültür, sanat eğlence, dinlence, spor, şans oyunları ve eğitim ile inşaat sektörleri de Kurulun dikkatini çeken diğer alanlar arasında yer aldı.

Rekabet Kurulu’nun 2023 yılı faaliyetleri, mal ve hizmet piyasalarındaki rekabetin korunması, kaynakların etkin dağılımının sağlanması, toplumsal refahın artırılması ve yatırım ortamının sağlıklı işlemesinin temin edilmesi yönünde önemli adımlar atıldığını gösteriyor. Kurul, rekabet ihlalleri, birleşme ve devralmalar, özelleştirmeler ve menfi tespit-muafiyet başvuruları gibi çeşitli alanlarda kararlar alarak, piyasa düzeninin korunmasına katkı sağlamaya devam ediyor.

Share.
Exit mobile version