İstanbul’da gerçekleştirilecek Istanbul Arbitration Days’in ilk edisyonu, 18-20 Nisan 2024 tarihleri arasında Çırağan Palace Kempinski’de düzenlenecek. Bu özel etkinlik, uluslararası ve yerel tahkim uygulayıcılarını, endüstri uzmanlarını, akademisyenleri ve öğrencileri bir araya getirerek 500’den fazla katılımcıyı ağırlayacak.

Katılımcılar, Türk ve uluslararası hukuk firmalarından, geniş çapta faaliyet gösteren şirketlerden ve devlet kurumlarından gelen tahkim uygulayıcıları ile benzersiz bir ağ oluşturma fırsatına sahip olacak.

Etkinlik kapsamında, tahkim deneyimleri, karmaşık uyuşmazlıklarda karşılaşılan esas ve usule ilişkin sorunlar, şirket avukatlarının tahkim faaliyetleri, teknolojik gelişmelerin tahkime etkisi gibi konular ele alınacak. Ayrıca, devletlerin taraf olduğu yatırım uyuşmazlıkları panelinin yanı sıra, inşaat sektöründe tahkimin rolü, öne çıkan tahkim trendleri konuları ele alınacak. Ek olarak; çevre dostu tahkim uygulamaları, ekonomik yaptırımların tahkime etkisi, enerji uyuşmazlıkları ve Dunning Rievman & MacDonald LLP’den Josh Rievman’ın katılımıyla bölgedeki tanıma ve tenfiz süreçleri gibi konular incelenecek.

Uyuşmazlık çözümündeki yakın dönem gelişmeleri hakkında WilmerHale’den ve aynı zamanda ISTAC Divan üyesi olan Gary Born’un katılımıyla gerçekleştirilecek olan keynote konuşması, etkinliğin önemli bir parçasını oluşturacak. Ayrıca, Amerika, İsviçre, Fransa ve İngiltere’nin önde gelen hukuk bürolarından misafirlerin yanı sıra HKA’dan Ekrem Kaya, Rosenblatt’tan Leonardo Carpentieri, FTI Consulting’ten Xavier Rayo gibi konuşmacılar da katılımcılara değerli bilgiler sunacak.

20 Nisan Cumartesi günü, TAV Airports CEO Yardımcısı ve CFO’su Burcu Geriş ile Coca Cola CCI’ı temsilen Çiçek Uşaklıgil Özgüneş’in liderlik örneklerini paylaşacağı “İlham Veren Kadınlar” konulu bir takım etkinlikler de düzenlenecek.

Son olarak; Istanbul Arbitration Days, somut bağlantıları teşvik etmek ve iş birliği fırsatları yaratmak için tasarlanmış yan etkinlikler sunacak. Bu etkinlikler arasında, Pera Palace Otel’deki açılış resepsiyonu, Law Rocks konser etkinliği, Yerebatan Sarnıcı’nda düzenlenecek olan kokteyl ve Vogue Brunch ile Dunning Rievman & MacDonald LLP’nin destekleriyle gerçekleşecek olan şarap tadımı etkinliği yer almaktadır.

 

Share.
Exit mobile version