İstiklal Caddesi’nde meydana gelen bombalı saldırıyla ilgili yargılanan Ahlam Albashir, 7 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 1794 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul’un tarihi İstiklal Caddesi’nde gerçekleşen ve altı kişinin ölümüne, doksan dokuz kişinin yaralanmasına neden olan bombalı saldırı ile ilgili yargılanan 36 sanıktan biri olan Ahlam Albashir, mahkeme tarafından 7 kez ağırlaştırılmış müebbet ve ek olarak 1794 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Yargı Süreci

13 Kasım 2022 tarihinde meydana gelen saldırının ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü, bombalı saldırının failinin PKK/PYD/YPG tarafından yetiştirildiğini belirtmiş, ancak saldırıyı üstlenen bir örgüt olmamıştı. Bu kapsamda gerçekleştirilen soruşturma ve dava sürecinde toplam 36 kişi yargılandı.

Ahlam Albashir, saldırıyı gerçekleştirdiği ve çok sayıda insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olduğu gerekçesiyle Türk yargı sisteminde nadiren verilen bir ceza olan 7 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ile bin 794 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bu karar, Türkiye’deki ve uluslararası toplumun terörizme karşı sıfır tolerans politikasını pekiştiriyor.

Share.
Exit mobile version