Yargıtay, Çağdaş Hukukçular Derneği üyeleri hakkındaki dava kararlarını kısmen onayladı ve bazılarını istinafa gönderdi, ölüm orucu sırasında vefat eden Ebru Timtik’in dosyası düşürüldü.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı ve dernek üyesi avukatlar hakkında önemli bir karar verdi. İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 2022 yılı kasım ayında verdiği hükümleri kısmen onaylayarak, bazı kararları ise istinaf mahkemesine gönderdi.

Selçuk Kozağaçlı ve Barkın Timtik’e Verilen Cezalar

Yerel mahkemenin ‘örgüt üyeliği’ suçlamasıyla Kozağaçlı’ya verdiği 12 yıl hapis cezası, Yargıtay tarafından 10 yıl 15 aya indirildi ve onandı. Barkın Timtik’e verilen 12 yıllık hapis cezası ise onaylandı. Her iki isme yönelik ‘örgüt propagandası’ suçlamasıyla verilen cezalar, daha fazla inceleme için istinaf mahkemesine sevk edildi.

İstinaf Kararı

Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi 18 avukat hakkında verilen toplam 156 yıl 3 aylık hapis cezası kararları da istinaf mahkemesine gönderildi. Bu avukatlar arasında Güray Dağ, Efkan Bolaç ve diğerleri bulunmaktadır.

Ebru Timtik Dosyası

Ölüm orucu eylemi sırasında hayatını kaybeden avukat Ebru Timtik hakkında ise dosyanın düşürülmesine karar verildi. Ebru Timtik’in ‘adil yargılanma hakkı’ talebiyle başlattığı ölüm orucu, davanın en trajik yönlerinden birini oluşturuyor.

Dava Delilleri

Davanın delilleri arasında yer alan ve “Hollanda/Belçika Belgeleri” olarak bilinen dijitallerin, FETÖ hükümlüsü eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek tarafından emanete alındığı tespit edildi. Bu belgelerde yer alan ve ele geçirildiği tarihlerde henüz gösterimde olmayan filmlerin bulunması, delillerin güvenilirliği konusunda soru işaretleri yaratıyor.

Share.
Exit mobile version