1044 adli ve idari yargı hakim ve savcısının atamaları, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen kura töreni ile gerçekleştirildi.

1044 adli ve idari yargı hakim ve savcısının atamaları, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen kura töreni ile gerçekleştirildi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un da katıldığı törende, yeni hakim ve savcılar görev yerlerine atandı.

Meslek öncesi eğitimlerini başarıyla tamamlayan 1044 adli ve idari yargı hakim ve savcısının atamaları, Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından düzenlenen kura töreni ile yapıldı. Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen 26. Dönem Adli Yargı ve 16. Dönem İdari Yargı Kura Töreni’nde, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da konuşma yaptı.

Kura Töreni

Kura töreninde, iki yıl süren adaylık eğitimlerini tamamlayan 26. dönem adli yargıdan 731 hakim ve 242 Cumhuriyet savcısı ile 16. dönem idari yargıdan 71 hakim kura ile atandı. Törene katılan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yeni hakim ve savcıların görevlerinde başarılar diledi.

Atama Süreci

Adli yargı hakimleri ve Cumhuriyet savcıları arasında mazeret torbasından kura çekenler ile eşi kürsüde hakim veya Cumhuriyet savcısı olanlar ayrı torbalardan kura çekti. Bu durumdaki meslektaşların durumları, 2024 Yılı Ana Kararnamesi’nde değerlendirilecek ve tebligatlar da bu kararname sonrasında gönderilecek.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un Açıklamaları

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, tören sırasında yaptığı konuşmada, meslek öncesi eğitimlerini başarıyla tamamlayan yeni hakim ve savcıları tebrik etti. Tunç, adalet sisteminin daha etkin ve hızlı işlemesi için çalıştıklarını belirterek, “Yeni atanacak meslektaşlarımızın görevlerinde adaletin tesisi için özveriyle çalışacaklarına inanıyorum” dedi.

Share.
Exit mobile version