Diyarbakır’da, Kahramanmaraş merkezli depremde yıkılan Dündar Apartmanı davasında, iki müteahhide 13 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

Diyarbakır’da 6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan ve 38 kişinin hayatını kaybettiği Dündar Apartmanı’na ilişkin dava sonuçlandı. Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, tutuklu sanıklar müteahhitler Sercan Erbey ve İlhami Dündar, “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan 13 yıl 4’er ay hapis cezasına çarptırıldı. Arsa sahibi Seydo Bozkaya ise beraat etti.

6 Şubat 2023’te meydana gelen depremin ardından, Dündar Apartmanı’nın yıkılması sonucu 38 kişi hayatını kaybetmiş, 37 kişi de yaralanmıştı. Bu olayla ilgili olarak, apartmanın yapımından sorumlu tutulan Sercan Erbey ve İlhami Dündar ile arsa sahibi Seydo Bozkaya hakkında dava açıldı.

Duruşmaya, tutuklu müteahhitler Sercan Erbey ve İlhami Dündar cezaevinden SEGBİS aracılığıyla katıldı. Tutuksuz yargılanan arsa sahibi Seydo Bozkaya ise duruşmada yer almadı. Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütalaasında, Erbey ve Dündar’ın cezalandırılmasını, Bozkaya’nın ise beraatini talep etti.

Sağlık Sorunları Gerekçesiyle Tahliye Talebi

Tutuklu sanıklar Dündar ve Erbey, duruşmada sağlık sorunları nedeniyle tahliye talebinde bulundular. Avukatları da müvekkillerinin suçsuz olduğunu savunarak, tahliye edilmeleri yönünde karar verilmesini istedi. Ancak mahkeme heyeti, oy birliğiyle aldıkları kararla, Erbey ve Dündar’ın 13 yıl 4’er ay hapis cezasına çarptırılmasına ve tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Mahkeme Kararı

Mahkemenin verdiği karara göre, arsa sahibi Seydo Bozkaya’nın beraatine hükmedildi. Bu karar, deprem sonrası yaşanan trajedinin hukuki boyutunu tamamlamış oldu. Mahkemenin verdiği bu karar, hem mağdur aileler hem de kamuoyu tarafından yakından takip ediliyordu.

Share.
Exit mobile version