Antalya’da meydana gelen teleferik kazası sonrası 19 belediye çalışanı hakkında soruşturma başlatıldı.

Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde 12 Nisan 2024 tarihinde meydana gelen ve 1 kişinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin yaralandığı teleferik kazası, yetkilileri harekete geçirdi. İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişlerinin yaptığı tahkikat sonucunda, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 19 çalışanının kazada ihmali bulunduğu tespit edildi. Bu tespit üzerine, 4483 sayılı yasanın 6. maddesi gereğince söz konusu çalışanlar hakkında soruşturma izni verildi ve dosya Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına iletildi.

Valilikten Açıklama

Antalya Valiliği, 17 Mayıs’ta yaptığı açıklamada, “Tünektepe teleferik hattında meydana gelen kaza ile ilgili olarak, İçişleri Bakanlığı tarafından açılan idari soruşturma ile görevlendirilen Mülkiye Müfettişleri tarafından yapılan tahkikat neticesinde, Antalya Büyükşehir Belediyesi görevlilerinden denetim ve gözetim vazifesinin ifasında ihmali görülen 19 şahıs hakkında 4483 sayılı yasanın 6. maddesi uyarınca soruşturma izni verilerek dosya Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmiştir.” ifadelerine yer verdi.

Sarısu mevkisindeki teleferik tesisinde gerçekleşen kazada, parçalanan kabinden düşen bir kişi hayatını kaybetmiş, aynı kabindeki 2’si çocuk 7 kişi yaralanmıştı. Diğer kabinlerden tahliye edilen 11 kişi de kontrol amaçlı hastaneye kaldırılmıştı. Sistemin durması nedeniyle havada asılı kalan 24 kabindeki 174 kişi ise AFAD’ın koordinasyonunda yaklaşık 22,5 saat süren bir çalışmanın sonunda kurtarılmıştı.

Gözaltılar ve Hukuki Süreç

Kazanın ardından gözaltına alınan 14 şüpheliden, aralarında eski ANET Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü olan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz ile A.B.S, O.E, S.T. ve S.Y. tutuklanmıştı. Diğer 8 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, R.T. ise savcılık tarafından serbest bırakılmıştı.

Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen iddianamede, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün de aralarında bulunduğu 5’i tutuklu 12 sanık hakkında “taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” ve “trafik güvenliğini taksirle tehlikeye sokma” suçlarından 27’şer yıla kadar hapis cezası talep edildi. Mahkeme, iddianameyi kabul etti ve yargılama süreci başladı.

Share.
Exit mobile version