Yargıtay Büyük Genel Kurulu, Eyüp Yeşil’in yaş haddinden emekliye ayrılmasıyla boşalan Yargıtay Birinci Başkanvekilliği için yeni bir seçim gerçekleştirdi. Bu seçimde, Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanı Ahmet Ömeroğlu, Birinci Başkanvekilliği görevine getirildi.

Ahmet Ömeroğlu Kimdir?

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Ahmet Ömeroğlu, mesleğe Ankara hakim adayı olarak başladı. Kariyerine Ürgüp/Nevşehir, Kırlıova/Bingöl ve Dalaman/Muğla hakimlikleri ile devam etti. Zile/Tokat, Mardin, Konya Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı ve Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanlığı gibi önemli görevlerde bulundu. 15 Aralık 2014’te Yargıtay üyeliğine seçilen Ömeroğlu, Yargıtay Üçüncü Ceza Dairesi Üyesi olarak görev yapmaktaydı ve son olarak Yargıtay Birinci Başkanvekilliğine seçildi.

Görev ve Sorumluluklar

Yargıtay Birinci Başkanvekili olarak Ahmet Ömeroğlu, Yargıtay Başkanının yokluğunda Yargıtay’ı temsil edecek ve Yargıtay Ceza Genel Kurulu Başkanlığı görevini yürütecek. Bu yeni göreviyle Ömeroğlu, Türkiye’nin en yüksek mahkemesinde önemli kararlara imza atacak.

Ahmet Ömeroğlu, evli ve dört çocuk babasıdır. Profesyonel ve kişisel hayatında edindiği tecrübelerle Yargıtay’daki yeni görevine hazır.

Share.
Exit mobile version