İngiltere’de yapılacak genel seçimlerde Steve Endacott, yapay zekanın (AI) gücünden yararlanarak politika sahnesine yeni bir soluk getirmeyi amaçlıyor. Endacott, AI Steve adlı yapay zeka avatarını Brighton Pavillion seçim bölgesinin milletvekili olarak Avam Kamarası’na göndermek istiyor. Endacott, bu girişimini LinkedIn’de duyurarak, diğer politikacıların halkla ne kadar ilgisiz olduğundan duyduğu hayal kırıklığı nedeniyle kendi partisini kurduğunu belirtti.

AI Steve’in seçim kampanyası, halkın katılımını sağlamak amacıyla özel bir web sitesi üzerinden yürütülüyor. Kullanıcılar, siteye girip kişisel bilgilerini doldurduktan sonra “Yapay Zeka Steve ile Konuş” seçeneğine tıklayarak politikalar hakkında görüş bildirebiliyorlar. Endacott, destekçilerinden her politika önerisine puan vermelerini isteyerek, saçma politikaları engellemek için bir kontrol mekanizması oluşturmayı hedefliyor.

Endacott, yapay zeka hakkında bilgi sahibi olunmasına gerek olmadığını, çünkü AI Steve ile konuşmanın sadece bir düğmeye basmak kadar kolay olduğunu vurguluyor. Ayrıca, politikaların kalitesinin daha geniş kitlelere hitap etmesini umuyor. Web sitesinde yalnızca yüzde 50’den fazla destek alan politikalar platforma kabul ediliyor. AI Steve’in amacı, Brighton ve Hove halkının 7/24 erişim sağlayarak görüş bildirmelerini ve politika oluşturmalarını sağlamak. Eğer Endacott seçilirse, Parlamento’ya fiziksel olarak katılarak AI platformunun aldığı geri bildirimlere dayalı politikaları oylayacak.

Endacott, işçi sınıfı geçmişine sahip bir iş adamı olarak paranın değerini anladığını ve çevre konusunda derin endişeleri olduğunu ifade ediyor. AI Steve’e destek veren Neural Voice adlı yapay zeka şirketinin başında bulunan Endacott, daha önce 2022’de Rochdale’den Muhafazakâr Parti adayı olarak 487 oy almıştı.

İngiltere’de genel seçimlerde aday olabilmek için en az 18 yaşında ve Britanya ya da İrlanda vatandaşı olmak gerekiyor. Birleşik Krallık’ta seçim dönemlerinde hiciv karakterlerinin aday gösterildiği geçmişte örnekler bulunuyor. Örneğin, Lord Buckethead 1987’den bu yana yapılan dört seçimde ‘galaksiler arası uzay lordu’ olarak yarıştı ve Kont Binface ise 2024 belediye başkanlığı seçimlerinde aday oldu.

Share.
Exit mobile version