İngiltere merkezli uluslararası hukuk firması Linklaters, 2023-24 mali yılında gelirlerini %10 artırarak 2,1 milyar sterline çıkararak büyük bir başarıya imza attı. Bu artış, firmanın şimdiye kadar elde ettiği en yüksek gelir ve kârı temsil ediyor.

Rekor Gelir ve Kâr

Geçen yıl 1,901 milyar sterlin olan gelirini %10 artırarak 2,1 milyar sterline çıkaran Linklaters, vergi öncesi kârını da %10,3 artışla 942 milyon sterline yükseltti. Bu dönemde ortak başına kâr (PEP) %8 artarak 1,9 milyon sterline çıktı ve tüm ortaklar genelinde ortalama kâr 1,8 milyon sterlin olarak belirlendi.

İngiltere ve ABD’deki Güçlü Performans

Firmanın İngiltere ve ABD operasyonları, bu büyümede önemli rol oynadı. ABD gelirleri %24 artış gösterdi. Linklaters’ın Nisan 2023’te sona eren mali yıl için en son Companies House dosyasına göre, şirketin küresel geliri İngiltere’den 823,1 milyon sterlin ve Amerika’dan 122,2 milyon sterlin olarak bildirildi.

Linklaters yönetici ortağı Paul Lewis, İngiltere ve ABD’de şimdiye kadarki en iyi yıllarını geçirdiklerini ve küresel çapta çok güçlü olduklarını belirtti. Avrupa pazarının da çok güçlü olduğunu, Çin’deki zorlu pazara rağmen firmanın genel olarak güçlü bir performans sergilediğini vurguladı.

Çeşitlilik ve Pro-Bono Çalışmaları

Son terfi turunda 27 yeni ortak ve 49 yeni danışman seçen Linklaters, kadın ortak terfileri için %40 küresel cinsiyet çeşitliliği hedefini ve yeterince temsil edilmeyen azınlık etnik ortaklar için %15 hedefini karşıladı. Şirket ayrıca, pro-bono çalışmalarında küresel olarak 55.000 saat kaydetti.

 

Share.
Exit mobile version