İtalyan Rekabet Kurumu AGCM, işçilerin tedarik zincirlerinde sömürüldüğü iddiasıyla lüks moda şirketleri Armani ve Dior’un şubeleri hakkında soruşturma başlattı. Yetkililer, bazı durumlarda işçilerin düşük ücret aldığı, uzun çalışma saatlerine maruz kaldığı ve güvenlik düzenlemelerini ihlal ettiği atölyelerden ürün sattıklarını iddia etti.

Soruşturmada, şirketlerin yüksek fiyatlı mallarını üretmek ve satmak için yasadışı iş uygulamalarına başvurup başvurmadıklarını incelemeyi amaçlıyor. İddiaya göre, sözleşmeli şirketlerdeki çalışma koşulları, Armani ve Dior’un reklamcılıkta övdüğü yüksek üretim standartlarına aykırı ve İtalyan tüketici koruma yasasını ihlal ediyor.

Basında çıkan haberlere göre, Milano Savcılığı tarafından yapılan bir diğer soruşturmada, İtalya’daki Armani ve Dior için ürün üreten Atölyelerin, satış fiyatının bir kısmında yüksek kaliteli ürünler üretmek için işgücünü sömürdüğünü tespit etmişti. Bir Armani yan kuruluşunun ardından, Fransız lüks eşya grubu LVMH’nin bir kolu da yasal gözetim altına alındı.

Share.
Exit mobile version