İngiltere’de, neredeyse 20 yıldır yürürlükte olan tilki avı yasağına karşı mücadele eden avcılar, yeni bir strateji geliştirdi. Geleneksel olarak köpek sürüleriyle tilkileri veya diğer yabani memelileri avlamak, 2005 yılında uzun bir parlamento mücadelesi sonrasında hayvan hakları savunucularının çabalarıyla yasaklanmıştı. Ancak avcılar, bu yasağa karşı çıkmaya devam ediyor.

Yasa, bugüne kadar yerinde durdu ve tilki avı İngiliz halkı arasında büyük ölçüde popülerliğini yitirdi. YouGov’un yaptığı bir ankete göre, İngiltere’deki insanların yüzde 80’i tilki avının yasadışı kalması gerektiğini düşünüyor.

Ancak pro-avcılık aktivisti Ed Swales, bu durumu değiştirmek için yeni bir yol arıyor. 2022’nin başlarında Hunting Kind adlı bir lobi grubu kuran Swales, köpeklerle yapılan avcılığı ve diğer avlanma biçimlerini savunmayı amaçlıyor. Swales, İngiltere’nin Eşitlik Yasası’nı kullanarak, pro-avcılık duruşunun korunması gereken bir inanç olarak sınıflandırılmasını istiyor.

Eğer bu başarıya ulaşırsa, tilki avını savunma, ateizm, pasifizm, etik veganizm ve ironik bir şekilde tilki avına karşı olan ahlaki duruşla aynı yasal kategoride yer alacak.

Swales, bu yaklaşımı şöyle açıklıyor: “Eğer biri ‘av karşıtı’ olabiliyorsa, siz de ‘av yanlısı’ olabilirsiniz. Bu sadece aynı yasadır.”

İngiltere’de avcılık yasakları ve Eşitlik Yasası etrafında dönen bu tartışmalar, hayvan hakları savunucuları ve avcılar arasında yeni bir hukuk mücadelesine zemin hazırlıyor. Swales’in bu girişimi, tilki avının geleceğini yeniden şekillendirebilir.

Share.
Exit mobile version