Habere göre, on iki yıllık yasal anlaşmazlığın ardından, artık mevcut olmayan Megaupload dosya paylaşım sitesi ile ilgili olarak yargılanacak olan internet Girişimcisi Kim Dotcom, yıllarca süren yasal anlaşmazlığın ardından Yeni Zelanda’dan ABD’ye iade edilecek. Megaupload, tarihin en büyük telif hakkı ihlali vakası olarak sınıflandırılıyor.

İddiaya göre, Kim Dotcom, 1974 yılında Kiel’de Kim Schmitz olarak doğdu ve 2010’dan beri Yeni Zelanda’da yaşıyor. Kendisine yöneltilen suçlamalar arasında eski dosya paylaşım sitesi Megaupload yer alıyor. Platform üzerinden her türlü veri yüklenebilir ve diğer kullanıcılar tarafından alınabilyordu. Şirket, aboneler için ücretli erişim ve reklamlar yoluyla kendini finanse ediyordu.

ABD’li yetkililer, Dotcom’u büyük telif hakkı ihlalleri, dolandırıcılık ve kara para aklama ile suçluyor. FBI, Megaupload’un faaliyetlerini Amerika Birleşik Devletleri tarihindeki en büyük telif hakkı ihlali vakası olarak değerlendiriyor. Ayrıca, Dotcom ve diğer yöneticilerin, ödeme yapan kullanıcılarını film stüdyolarından ve plak şirketlerinden telif hakkıyla korunan materyalleri saklamaya ve paylaşmaya teşvik ettiği söyleniyor.

Share.
Exit mobile version