Görme yetisini 10 yaşında glokom hastalığı nedeniyle kaybeden Sabit Kılıç, eğitim hayatını başarıyla sürdürerek Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandı ve Türkiye’nin ilk görme engelli hakimi unvanını aldı. Kılıç, uzmanlık kariyerinde de önemli başarılar elde ederek, 2023’teki idari yargı hakim yardımcılığı sınavında 85,21 puanla dikkat çekti.

Engellilerin Adalete Erişimi Üzerine Çalışmalar Yaptı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda uzman yardımcısı olarak göreve başlayan Kılıç, özellikle engelli bireylerin adalete erişimi konusunda önemli çalışmalar gerçekleştirdi. 2020’de uzmanlık tezini “Engellilerin Haklarına İlişkin Sözleşme Bağlamında Türkiye’de Engellilerin Adalete Erişimi” üzerine tamamladı.

İstihdam ve Erişilebilirlik Konusunda Örnek Bir Hikaye

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Kılıç’ın başarısını takdir ederek, engellilerin toplumsal hayatın her alanında yer almalarının önemine vurgu yaptı. 2002’den bu yana kamuda engelli istihdamının 12 kattan fazla artırılarak 68 bine ulaştığını belirten Göktaş, Kılıç’ın azmiyle birçok kişiye ilham kaynağı olacağını söyledi.

Share.
Exit mobile version