18 Nisan 2022 tarihli ve 31813 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan gelişmeler…

  • Abdullah Gül Üniversitesi Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, “MADDE 18-(1) Lisans programlarındaki dersler, zorunlu ve seçmeli dersler olmak üzere iki gruba ayrılır. Zorunlu dersler, müfredatta tanımlanmış ve alınması gereken derslerdir. Seçmeli dersler ise sayısı, türü ve ders grupları müfredatta tanımlanan ve seçimi öğrenciler tarafından yapılan derslerdir. (2) Derslerin adı, kodu, içeriği, kredi değeri, kategorisi, ön koşulları ve benzeri özelliklerde yapılacak değişiklikler, ilgili bölümün önerisi üzerine ilgili fakülte kurulu tarafından karara bağlanır. (3) Uzaktan eğitim ve dijital platformlar yoluyla alınan derslere ilişkin esaslar Senato tarafından belirlenir. (4) Bir dersin alınabilmesi için ön koşul dersleri belirlenebilir. Ön koşul dersi; bir dersten önce alınarak en az D veya S harf notu alınması gereken derstir. (5) Bir dersin alınabilmesi için ön koşul dersleri dışında ilgili bölüm başkanlığı tarafından ek koşullar da belirlenebilir. (6) Ön koşul olarak belirlenen dersten muaf olunması durumunda ilgili dersin ön koşulu sağlanmış sayılır. (7) Bir dersin kredi değeri, o dersin haftalık teorik ders saatlerinin tamamı ile laboratuvar, uygulama, atölye, stüdyo, staj ve benzeri çalışmaların haftalık saatleri de dikkate alınarak oluşturulan AKTS kredisi olarak tanımlanır” ibarelerine yer vermesi bakımından önem arz etmektedir. Yönetmelik 2022-2023 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılından itibaren geçerli olmak üzere yürürlüğe girecektir.
  • İnönü Üniversitesi Geleneksel Halk İlaçları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliğinin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik, İnönü Üniversitesi Geleneksel Halk İlaçları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği’ni yürürlükten kaldırması bakımından önem arz etmektedir. Yönetmelik yayım tarihi olan 18.04.2022 tarihinde yürürlüğe girmiştir.
  • Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Lisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, “(1) Bir öğretim yılı (akademik yıl) her biri en az on dört hafta (70 iş günü) olan güz ve bahar yarıyıllarından oluşur. Ara sınavlar ve yarıyıl sonu sınavları bu sürelere dahil değildir. Senato gerekli gördüğü hallerde yarıyıl sürelerini uzatabilir veya kısaltabilir. Ancak; öğretim faaliyetlerinin üç dönemi aşmamak üzere yıl içinde kaç döneme ayrılarak sürdürüleceği, Yükseköğretim Kurulunca belirlenen esaslara göre Senato tarafından belirlenebilir” ibaresini yürürlükten kaldırması bakımından önem arz etmektedir. Yönetmelik 2022-2023 eğitim-öğretim yılı başında yürürlüğe girecektir.
  • Trakya Üniversitesi Lisans Eğitim, Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, “a) Bir öğretim yılı (akademik yıl) her biri en az on dört hafta (70 iş günü) olan güz ve bahar yarıyıllarından oluşur. Ara sınavlar ve yarıyıl sonu sınavları bu sürelere dâhil değildir. Üniversite Senatosu gerekli gördüğü hallerde yarıyıl sürelerini uzatabilir veya kısaltabilir. Ancak, öğretim faaliyetlerinin üç dönemi aşmamak üzere yıl içinde kaç döneme ayrılarak sürdürüleceği, Yükseköğretim Kurulunun bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak Üniversite Senatosu tarafından belirlenebilir” ibaresine yer vermesi bakımından önem arz etmektedir. Yönetmelik 2022-2023 eğitim-öğretim yılı başında yürürlüğe girecektir.
  • Trakya Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Eğitim, Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, “Bir öğretim yılı (akademik yıl) her biri en az on dört hafta (70 iş günü) olan güz ve bahar yarıyıllarından oluşur. Ara sınavlar ve yarıyıl sonu sınavları bu sürelere dâhil değildir. Üniversite Senatosu gerekli gördüğü hallerde yarıyıl sürelerini uzatabilir veya kısaltabilir. Ancak, öğretim faaliyetlerinin üç dönemi aşmamak üzere yıl içinde kaç döneme ayrılarak sürdürüleceği, Yükseköğretim Kurulunun bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak Üniversite Senatosu tarafından belirlenebilir” ibaresine yer vermesi bakımından önem arz etmektedir.
Share.
Exit mobile version