30.04.2022 tarihli ve 31825 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan gelişmeler…

  • 1318 Yaşlıların Hayatın Çeşitli Alanlarında Yaşadıkları Sorunların Araştırılarak Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Bir Meclis Araştırması Komisyonu Kurulmasına Dair Karar, yaşlı insanların karşı karşıya kaldıkları sorunların parlamento tarafından tespit edilip çözüme kavuşturulması bakımından önem arz etmektedir. Genel Kurulun 26.04.2022 tarihli 86. birleşiminde karar verilmiştir.
  • Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, çölleşme, erozyon ve iklim değişikliği ile mücadele kapsamında; ağaçlandırma ve ormanla ilgili görevleri yürüten kurumlarla koordinasyon sağlanarak gerekli hallerde orman sınırları dışında özel ağaçlandırma dâhil her tür çalışmanın yapılması/yaptırılması, bu maksatla dış mekânlarda kullanılan ağaç veya bitki türlerinin üretimine yönelik fidanlık kurulması/kurdurulması ve bu amaçlar doğrultusunda yatırım yapacak olan gerçek veya tüzel kişilerin desteklenmesi bakımından önem arz etmektedir. Yönetmelik yayımı tarihi olan 30.04.2022 tarihinde yürürlüğe girmiştir.
  • Askeralma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, askerlik hizmetini yerine getirecek kişiler bakımından uygulanacak bazı düzenlemelerde değişiklik yapılması bakımından önem arz etmektedir. Yönetmelik yayımı tarihi olan 30.04.2022 tarihinde yürürlüğe girmiştir.
  • Gümüşhane Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği, Gümüşhane Üniversitesi’nin yüksek lisans programlarına öğrenci kabulü, programlara başvuru esasları gibi hususların düzenlenmesi bakımından önem arz etmektedir. Yönetmelik yayımı tarihi olan 30.04.2022 tarihinde yürürlüğe girmiştir.
  • Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun 28.04.2022 tarihli ve 10950, 10957 ve 10961 sayılı Kararları, doğal gaz depolama yükümlülükleri, doğal gaz piyasası dağıtım faaliyeti yatırımları ile dağıtım lisansı sahibi tüzel kişiler ve görevli tedarik şirketlerinin tarife uygulamaları bakımından önem arz etmektedir.
  • Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun 28.04.2022 tarihli ve 10189 sayılı Kararı, Türkiye’de 500 milyon TL kuruluş sermayeli “Hedef Yatırım Bankası AŞ.” unvanlı bir yatırım bankası kurulmasına izin verilmesi bakımından önem arz etmektedir.
Share.
Exit mobile version