05.05.2022 tarihli ve 31826 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan gelişmeler…

  • Kayseri Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği, Kayseri Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde plan, fen, sağlık ve sürdürülebilir çevre şartlarına uygun yapı ve yapılaşma ile projelendirme ve denetim konuları bakımından önem arz etmektedir. Yönetmelik 05.05.2022 tarihinde yürürlüğe girmiştir.
  • Van Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği, Van Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde plan, fen, sağlık ve sürdürülebilir çevre şartlarına uygun yapı ve yapılaşma ile projelendirme ve denetim konuları bakımından önem arz etmektedir. Yönetmelik 05.05.2022 tarihinde yürürlüğe girmiştir.
  • İstanbul Arel Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği, İstanbul Arel Üniversitesi ön lisans ve lisans diploma programlarında yürütülen kayıt-kabul, eğitim-öğretim, başarının ölçülmesi, sınavlar, kayıt dondurma, ilişik kesme ve mezuniyette uyulacak esasların düzenlenmesi bakımından önem arz etmektedir. Yönetmelik 2022-2023 eğitim-öğretim yılı başında yürürlüğe girecektir.
  • İstinye Üniversitesi İhale Yönetmeliği, İstinye Üniversitesinin mal ve hizmet ihaleleri, yapım, taşınmaz ihaleleri, kiralama, kiraya verme, trampa, sınırlı ayni hak tesisi gibi işlemlerinin ihaleleri ile kamu kurum ve kuruluşları ile uluslararası kuruluşların araştırma ve geliştirme projeleri için sağladıkları fonlar çerçevesinde yapılacak mal/hizmet alımlarında uygulanacak usul ve esasların belirlenmesi bakımından önem arz etmektedir. Yönetmelik 05.05.2022 tarihinde yürürlüğe girmiştir.
  • Samsun Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği, Samsun Üniversitesine bağlı fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarının kayıt, eğitim-öğretim ve sınavlarında uygulanacak esaslar bakımından önem arz etmektedir. Yönetmelik 05.05.2022 tarihinde yürürlüğe girmiştir.
  • Siirt Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği, Siirt Üniversitesine bağlı enstitülerde yürütülen lisansüstü öğrenci kabulü ile lisansüstü eğitim-öğretim ve sınavlarla ilgili esaslar bakımından önem arz etmektedir. Yönetmelik 05.05.2022 tarihinde yürürlüğe girmiştir.
Share.
Exit mobile version