06.05.2022 tarihli ve 31827 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan gelişmeler…

  • Elektrik Dağıtım Şirketleri Denetim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, 02.12.2017 tarihli ve 30258 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Elektrik Dağıtım Şirketleri Denetim Yönetmeliğinin 4. maddesinin 1. fıkrasının (h) bendinin “h) Yetkili şirket: Bu Yönetmelik kapsamındaki denetim konularına ilişkin sonuçları itibarıyla Bakanlık açısından bağlayıcı olmayacak ve yaptırım içermeyecek şekilde inceleme, tespit ve raporlama yapmak üzere Bakanlık tarafından yetkilendirilmiş şirketi,” şeklinde değiştirilmesi ve yine aynı Yönetmeliğin 7. maddesinin 1. fıkrasının “(1) Şirketlerin denetimi yetkisi Bakanlığa aittir. Bakanlık şirketlerin denetimini, bu konuda ihtisas sahibi olan kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte yapabilir veya bu kuruluşlara yetki devretmek suretiyle yaptırabilir. Bakanlık, denetim yükümlülüklerini, sonuçları itibarıyla Bakanlık açısından bağlayıcı olmayacak ve yaptırım içermeyecek şekilde inceleme, tespit ve raporlama yapmak üzere yetkilendireceği şirketlerden ilgili mevzuatına uygun şekilde hizmet satın almak suretiyle gerçekleştirebilir” şeklinde değiştirilmesi bakımından önem arz etmektedir. Yönetmelik 06.05.2022 tarihinde yürürlüğe girmiştir.
  • Türk Silahlı Kuvvetlerinde İlk Nasıp İstihkakına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Yönetmeliğin 4. maddesinin 1. fıkrasının (a) bendinin “a) İlk nasıp: Subaylığa, astsubaylığa, uzman jandarmalığa ve uzman erbaşlığa ilk atanma tarihi ile bulunduğu statünün astsubaylıktan subaylığa, uzman jandarmalıktan veya uzman erbaşlıktan astsubaylığa geçmek suretiyle değişmesi hâlinde yeni statüye atanma tarihini” şeklinde değiştirilmesi bakımından önem arz etmektedir. Yönetmelik 06.05.2022 tarihinde yürürlüğe girmiştir.
  • Sabancı Üniversitesi Ana Yönetmeliği, Sabancı Üniversitesinin akademik ve idari organlarının oluşturulması, yönetimi, işleyişi, görev, sorumluluk ve denetimlerine ilişkin usul ve esasların belirlenmesi bakımından önem arz etmektedir. Yönetmelik 06.05.2022 tarihinde yürürlüğe girmiştir.
  • Anayasa Mahkemesinin 22.03.2022 tarihli ve E: 2022/27, K: 2022/23 sayılı Kararı, kapalı görüşün dinlenmesi ve kayda alınması nedeniyle haberleşme hürriyeti ile özel hayata ve aile hayatına saygı hakkının ihlal edildiği iddialarına ilişkindir.
  • Anayasa Mahkemesinin 15.03.2022 tarihli ve 2020/29355 Başvuru Numaralı Kararı tutuklamanın hukuki olmaması ve tutukluluğun makul süreyi aşması nedeniyle kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiği iddiasına ilişkindir.
Share.
Exit mobile version