Avrupa Veri Koruma Denetçisi (EDPS), isimli iki yeni sosyal medya platformunun halka açık pilot aşamasını başlatıldığını duyurdu.

Bu platformların pilot aşamasına katılan AB Kurumları tarafından, EU Voice’da organ ve kuruluşlarının kısa metinler, resimler ve videolar paylaşarak halkla etkileşme geçebileceklerini, EU Video ile de video ve podcast’ler yüklenebileceğini, paylaşılabileceğini ve bu içeriklere yorum yapılabileceği belirtildi.

Her iki platform da kullanıcıları gizlilik odaklı bir ortamda birbirine bağlayan, merkezi olmayan, ücretsiz ve açık kaynaklı sosyal medya ağlarının bir parçası olarak hizmet vereceğinin altını çizdi.

Söz konusu platformlar, Avrupa’nın dijital dünyada bağımsızlığını teşvik etmek ve Avrupa Birliği’nin veri ve dijital egemenlik stratejisine katkıda bulunmayı amaçlayarak EDPS ve Avrupa Komisyonu’nun Bilişim Genel Müdürlüğü (DIGIT), EU Voice ve EU Video’nun geliştirilmesi boyunca iş birliğinde bulundu.

Ayrıca EPDS’den yapılan açıklamayla EU Voice ve Eu Video’nun pilot uygulamasıyla, bireylere ve onların gizlilik ve veri koruma haklarına öncelik veren alternatif sosyal medya platformları sunmayı amaçladıkları, EU Voice ve EU Video’nun kişisel verilerin Avrupa Birliği ve Avrupa Ekonomik Alanı dışındaki ülkelere aktarılmasına dayanmadığı, platformlarda reklam olmadığı ve platformları kullanabilecek kişilerin profillerinin çıkarılmadığı belirtilerek bu önlemlerin diğerlerinin yanı sıra, bireylere kişisel verilerinin nasıl kullanılacağı konusunda seçim ve kontrol sağladığı vurgulandı.

 

Share.
Exit mobile version