Milli Savunma Bakanlığı tarafından yürütülecek Asker Alma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 30 Nisan 2022 tarihli 31825 sayılı  Resmî Gazete’de yayımlanarak yayım tarihinde yürürlüğe girdi.

Mevcut düzenlemede, dövizle askerlik hizmetinden faydalanacak yükümlülerin ödeyeceği miktar yılın ilk günü tespit edilen kur esas alınırken yapılan değişiklik ile güncel kur üzerinden hesaplanacağı duyuruldu.

Bununla beraber, yönetmelik ile milletvekillerinin durumu, bedelli başvuru süreci gibi birçok konuda da değişiklik gösterdi. Buna göre;

  • Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeliğine seçilenlerden askerlik hizmetini yapmamış olanların, üyelikleri devam ettiği sürece yoklama kaçağı veya bakaya olsalar dahi her türlü askerlik işlemleri ertelenecek.
  • Bedelli askerliğe müracaat ettiği yıl içinde vazgeçenlerden aynı yıl içinde yeniden yararlanmak isteyenlerin başvuruları kabul edilecek.
  • Bedelli askerliğe müracaat ettiği yılın son başvuru tarihinden sonra vazgeçenlere ise yeni bir başvuru hakkı verilmeyecek ve kurada çıkmayanların da yeni bir başvuru hakkı olmayacak.
  • Yoklama kaçağı veya bakaya kalanlar bedelli askerlikten yararlandırılmayacaktır.
Share.
Exit mobile version