Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından 26 Nisan 2022 tarihinde “Trafik Kazaları Nedeniyle İlgililere Sunulan Sağlık Hizmet Bedellerinin Tahsiline İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” yayımlandı.

Trafik Kazaları Nedeniyle İlgililere Sunulan Sağlık Hizmet Bedellerinin Tahsiline İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin amaç ve kapsamı, trafik kazaları nedeniyle sunulan sağlık hizmet bedellerinin tahsiline ilişkin usul ve esasları belirlemek.

Yayımlanan Yönetmelikte, Trafik Kazaları Nedeniyle İlgililere Sunulan Sağlık Hizmet Bedellerinin Tahsiline İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin “Paylaşım” kenar başlıklı 5. maddesinin 5. Fıkrasına “Bu Yönetmelik kapsamındaki sigorta poliçelerinin ilgili mevzuat çerçevesinde feshedilmesi halinde bu poliçelere ilişkin olarak iade talepleri izleyen dönem aktarımından mahsup edilir” cümlesinden sonra, “Ancak, bu Yönetmelik kapsamındaki sigortalara ilişkin ilgili sigorta branşlarında ruhsat iptali, ruhsat iadesi veya poliçe tanzim edilmesine engel teşkil eden benzer sebeplerle söz konusu iade taleplerinin mahsup edilememesi halinde, sigorta şirketinin Sosyal Güvenlik Kurumuna başvurmasını müteakip en geç üç ay içerisinde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sigorta şirketine iade işlemi gerçekleştirilir” cümlesi eklenerek, Yönetmeliğin yayımlandığı tarihte değişiklik uygulama alanı bulmuştur.

 

 

Share.
Exit mobile version