Almanya Eski Başbakanı Schröder, Federal Meclis’in mayıs ayında kısmen elinden aldığı ayrıcalıklarının iade edilmesini talep ettiği bir dava açtı.

Eski şansölye, parlamentodaki ofisinin ve personelinin iadesini istiyor. Gerhard Schröder’in Federal Meclis’e açtığı davada bu kararın “yasadışı” olduğu belirtiliyor.

18 Mayıs’ta Federal Meclis, eski başbakanın Rus enerji şirketlerindeki yönetici pozisyonlarından ayrılma konusundaki isteksizliği nedeniyle, Gerhard Schroeder’e ofisin bakımı vb. tahsis edilen fonları kesmeye karar verdi. Der Spiegel’e göre, eski başbakanın ofisi devlete yaklaşık 400.000 euroluk bir yük oluyor. Bazı çalışanlar, Rusya ile olan bağları nedeniyle Gerhard Schröder’in ofisinden gönüllü olarak ayrıldı.

Eski şansölyenin ayrıcalıklarından kişisel koruma ve devlet emekliliğine ilişkin kaldırma kararı alınmadı. Aynı zamanda, Almanya Maliye Bakanı Christian Lindner, Schröder’i AB yaptırım listesine ekleme ihtimalini de yok saymadı. Federal Meclis kararının hemen ardından, 20 Mayıs’ta eski şansölye, Rosneft’in yönetim kurulundan çekildiğini duyurdu ve 3 Ağustos’ta Moskova’yı ziyaret etti ve bir röportajında, Putin ile tartışma yaşamayacağını belirtti.

Share.
Exit mobile version