İspanya hükümeti, insanların yükselen enflasyonla başa çıkmasına yardımcı olmak için bu sonbaharda doğal gazda KDV’yi düşürme planlarını açıkladı.

Başbakan Pedro Sánchez yaptığı açıklamada, doğal gaz vergisinin Ekim ayından yıl sonuna kadar başlangıçta %21’den %5’e düşürüleceğini duyurdu.

Cadena Ser radyosuna verdiği demeçte, “Sonbahar ve kışa girerken, ısıtma faturalarını düşürmeye çalışmak mantıklı görünüyor,” dedi ve “içinde bulunduğumuz zor durum sürerse tedbirin 2023’e kadar uzatılabileceğini” de sözlerine ekledi.

İspanya hükümeti, Ukrayna’daki savaşın ortasında enerji fiyatlarından kaynaklanan yıllık %10’dan fazla bir enflasyon oranıyla karşı karşıya kalmış durumda.

Son aylarda Madrid, kamu maliyesini ciddi şekilde baltalama riskiyle birlikte, özellikle yakıt ve ulaşım üzerindeki sübvansiyonlarla, enflasyonun haneler ve işletmeler üzerindeki etkilerini telafi etmeye çalışmak için yardım planlarının sayısını artırdı.

İspanya gibi, birkaç Avrupa ülkesi de son haftalarda, oranın %19’dan %7’ye düşürüldüğü Almanya ve %5’te sınırlayan İtalya gibi gazda KDV’de geçici indirimler açıkladı.

Share.
Exit mobile version