10.10.2022 tarihli ve 31979 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan gelişmeler…

  • Erciyes Üniversitesi tarafından çıkarılan Erciyes Üniversitesi Yaz Okulu Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik kapsamında; Erciyes Üniversitesi Yaz Okulu Yönetmeliğinin 6. maddesinin 1. fıkrasının (d) ve (ı) bentlerinde değişiklik yapılmıştır. Bu Yönetmelik yayımı tarihi olan 10.10.2022’de yürürlüğe girer.
  • Meslekî Yeterlilik Kurumu tarafından çıkarılan Ulusal Meslek Standartlarına Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (No: 2022/16) ile Ulusal Meslek Standartlarına Dair Tebliğin “BT Satış Elemanı (Seviye 4) Ulusal Meslek Standardı” başlıklı Ek-6, “BT Satış Elemanı (Seviye 5) Ulusal Meslek Standardı” başlıklı Ek-7 ve “Veri Giriş Elemanı (Seviye 4) Ulusal Meslek Standardı” başlıklı Ek-10’unda bazı değişiklikler yapılmıştır. Bu Tebliğ yayımı tarihi olan 10.10.2022’de yürürlüğe girer.
  • Meslekî Yeterlilik Kurumu tarafından çıkarılan Ulusal Meslek Standartlarına Dair Tebliğ (No: 2022/22) ile Tebliğin ekinde yer alan meslek standartlarının yürürlüğe konulması amaçlanmıştır. Tebliğin ekinde, “Hasta Hizmetleri Personeli (Seviye 4) Ulusal Meslek Standardı” yer almaktadır. Bu Tebliğ yayımı tarihi olan 10.10.2022’de yürürlüğe girer.
  • Su Ürünleri Tescil Komitesi Kararı uyarınca; tescili için başvurulan türlerin (Mezgit, Mercan, Dişlisazancık ve Kırkgöz Dişlisazancığı) tesciline karar verilmiştir. Kararın ekinde, türlerin özelliklerine yer verilmiştir.
Share.
Exit mobile version