13.10.2022 tarihli ve 31982 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan gelişmeler…

  • 2403 Karar Numaralı Hâkimler ve Savcılar Kurulu Genel Kurulunca Yargıtay Üyeliklerine Seçilenler Hakkında Karar ile;

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanı DÖNDÜ DENİZ BİLİR,

Hakimler ve Savcılar Kurulu Kurul Başmüfettişi NECMİ APAYDIN,

Ankara Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı DENİZ GÜL,

Adalet Bakanlığı Yüksek Müşaviri ALPASLAN AZAPAĞASI,

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı SIRRI TOPLUYILDIZ,

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı ALİ MURAT SOYLU,

Hakimler ve Savcılar Kurulu Teftiş Kurulu Başkanı ABDULLAH ALACAHAN,

Adana Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanı NURULLAH BODUR,

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi Üyesi EMİNE ERDOĞAN,

Anayasa Mahkemesi Raportörü HAMİT YELKEN’in Yargıtay Üyeliğine seçilmelerine karar verilmiştir.

  • Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından çıkarılan Engelli Bireylere Yönelik Sınav Uygulamalarında ve Engelli Kontenjanında Aranacak Sağlık Şartlarına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile Yönetmeliğin “Özel yetenek sınavlarında engelli kontenjanı” kenar başlıklı 14. maddesinin 2. fıkrasının (c) bendi ve aynı maddenin 3. fıkrasının ilk cümlesinde değişiklik ve düzenlemeler yapılmıştır. Bu Yönetmelik yayımı tarihi olan 13.10.2022’de yürürlüğe girer.
  • Biyogüvenlik Kararları (Karar No: 34, 35, 36, 37, 38, 39):

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çıkarılan 34 Numaralı Karar uyarınca Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği İktisadi İşletmesi’nin genetiği değiştirilmiş mısır çeşidi ve ürünlerinin hayvan yemlerinde kullanılması amacıyla yaptığı başvurunun onaylanmasına ilişkin 35 numaralı Kararın onayı başvuru sahibinin talebi ile iptal edilmiştir.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çıkarılan 35 Numaralı Karar uyarınca Bakanlık, başvuru hakkında Bilimsel Risk Değerlendirme Komitesi ve Sosyo-Ekonomik Değerlendirme Komitesi tarafından hazırlanan Raporları değerlendirerek genetiği değiştirilmiş 5307 mısır çeşidi ve ürünlerinin hayvan yemlerinde, belirtilen hususlara uyulması şartıyla kullanılmasına Karar vermiştir.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çıkarılan 36 Numaralı Karar uyarınca Bakanlık, başvuru hakkında Bilimsel Risk Değerlendirme Komitesi ve Sosyo-Ekonomik Değerlendirme Komitesi tarafından hazırlanan Raporları değerlendirerek modern biyoteknolojik yöntemlerle kapasitesi geliştirilmiş Aspergillus oryzae kullanılarak endüstriyel Lipaz/Triasilgliserol Lipaz enziminin belirtilen hususlara uyulması şartıyla üretimine Karar verilmiştir.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çıkarılan 37 Numaralı Karar uyarınca Bakanlık, başvuru hakkında Bilimsel Risk Değerlendirme Komitesi ve Sosyo-Ekonomik Değerlendirme Komitesi tarafından hazırlanan Raporları değerlendirerek modern biyoteknolojik yöntemlerle kapasitesi geliştirilmiş Aspergillus oryzae kullanılarak endüstriyel Glikoz oksidaz enziminin belirtilen hususlara uyulması şartıyla üretimine Karar verilmiştir.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çıkarılan 38 Numaralı Karar uyarınca Bakanlık, başvuru hakkında Bilimsel Risk Değerlendirme Komitesi ve Sosyo-Ekonomik Değerlendirme Komitesi tarafından hazırlanan Raporları değerlendirerek yem güvenilirliği açısından risk teşkil etmeyen, modern biyoteknolojik modern yöntemlerle güçlendirilmiş ve inaktif hale getirilmiş Aspergillus oryzae kullanılarak inaktive edilmiş mikrobiyal biyokütlenin yem amaçlı olarak kullanılmak üzere belirtilen hususlara uyulması şartıyla üretimine Karar verilmiştir.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çıkarılan 39 Numaralı Karar uyarınca Bakanlık, başvuru hakkında Bilimsel Risk Değerlendirme Komitesi ve Sosyo-Ekonomik Değerlendirme Komitesi tarafından hazırlanan Raporları değerlendirerek yem güvenilirliği açısından risk teşkil etmeyen, modern biyoteknolojik modern yöntemlerle güçlendirilmiş ve inaktif hale getirilmiş Aspergillus oryzae kullanılarak üretilen karışımın yem amaçlı olarak kullanılmak üzere belirtilen hususlara uyulması şartıyla üretimine Karar verilmiştir.

Share.
Exit mobile version