Fon vurgunu davasında, bazı şikayetçilerin avukatları Denizbank yönetimi aleyhine İdare Mahkemesine dava açtı. Bu dava, banka şube müdürünün ünlü futbolcuları dolandırma iddiasıyla gündeme gelmişti.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, 19 Ekim 2023 tarihindeki takipsizlik kararında, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) 14 Ağustos 2023 tarihli kararı gereği yazılı başvuruda bulunma şartının yerine getirilmediğini belirterek soruşturmaya takipsizlik kararı vermişti. Bu kararın ardından, Fernando Muslera, Selçuk İnan, Emrah Çolak, Emre Çolak, Musa Mert Çetin ve işadamı İsmail İbrahim Çağlar gibi mağdurların avukatları, İdare Mahkemesi’ne başvurarak yürütmenin durdurulması talebinde bulundular.

Ayrı ayrı açılan davalarda, BDDK’nın “yazılı başvuruda bulunulmasına yer olmadığına dair” verilen kararının hukuka aykırı olduğu ve telafisi imkansız zararlara neden olabileceği iddia edildi. Aynı zamanda BDDK’nın bu kararının iptali de talep edildi. Dilekçede, “Bu durum yalnızca müvekkili ya da zarar gören diğer kişileri değil, tüm kamuoyunu derinden etkilemektedir, zira etkilenen ve zarar gören kamu menfaatidir” denildi.

1. İdare Mahkemesi, davalı BDDK’dan savunma ve işlem dosyasının gönderilmesini istedi. Mahkeme ayrıca savcılığın bu dava ile ilgili kararlarına yapılan itirazların sonuçlarını da beklemeye karar verdi. Dosyanın, daha önce aynı istemle açılan 14. İdare Mahkemesi’ndeki dava ile hukuki bağlantısının olup olmadığını belirlemek için İstanbul Bölge İdare Mahkemesi 10. İdari Dava Dairesi’ne gönderilmesine karar verildi.

Share.
Exit mobile version