Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), adli ve idari yargıdaki önemli atama kararnamesini Resmi Gazete’de yayımladı. HSK Birinci Dairesi tarafından hazırlanan karar ile adli yargıda 484, idari yargıda ise 26 hakim ve savcının görev yerinde değişiklik yapıldı. Bu kapsamlı atama, Türkiye genelinde 510 hakim ve savcının yeni görev yerine atanmasını içeriyor.

HSK Birinci Dairesi’nin Kararnamesi Detayları

HSK Birinci Dairesi’nin adli ve idari yargıda gerçekleştirdiği atama kararnamesi, ülke genelindeki yargı mensuplarının görev yerlerini etkileyen önemli bir değişikliği beraberinde getirdi. Bu çerçevede, adli yargıda 484, idari yargıda ise 26 hakim ve savcının yeni görev yerine atanmasıyla toplamda 510 yargı mensubunun görev yeri değiştirilmiş oldu.

Rekabet Kurulu’na Yeni Üye Atandı

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan bir diğer önemli atama kararı ise Rekabet Kurulu’na yapıldı. Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararına göre, Rekabet Kurulu üyeliğine Ayşe Ergezen atandı. Ayşe Ergezen’in ataması, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkındaki Kanun’un 22. ve 23’üncü maddeleri ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2, 3 ve 7. maddeleri doğrultusunda gerçekleştirildi.

Share.
Exit mobile version