Ankara’da sahne aldığı mekânda istek parça çalmayı reddeden müzisyen Onur Şener’in öldürülmesi davasında, İstinaf Mahkemesi kararını açıkladı.

Ankara’da geçen yıl sahne aldığı bir eğlence mekanında, istek parça çalmayı reddettiği için cam bardakla boğazı kesilerek öldürülen müzisyen Onur Şener’in davasında, İstinaf Mahkemesi kararını açıkladı. Sanıklar Ali Gündüz (36), Semih Soyalp (36), İlker Karakaş (35), Gözde Gündüz ve Jale Erberk’in yargılandığı davada, İstinaf Mahkemesi kararında, Ali Gündüz ve Semih Soyalp’in İlker Karakaş’ın Şener’in başına bardakla vurduğunu görmeleri sonrasında kavgaya dahil oldukları belirtildi. Bu bağlamda, Gündüz ve Soyalp’in, Şener’in ölümüne yol açan eyleme zemin hazırlayıcı bir fonksiyon üstlendiğine dikkat çekildi.

İlker Karakaş’a 25 Yıl Hapis, Ali Gündüz’e 12 Yıl Hapis Cezası

İstinaf Mahkemesi, tutuklu sanıklar İlker Karakaş ve Ali Gündüz’e ‘kasten öldürme’ suçundan takdir indirimi uygulanarak 25’er yıl hapis cezası verdi. Ancak, Gündüz’ün suçu haksız tahrik altında işlediği kanaatiyle, cezasını 12 yıla düşürdü. Ayrıca, Ali Gündüz’ün davranışlarından pişmanlık ifadesi bulunmadığı vurgulanarak, iyi hal indirimi uygulanmadı.

Semih Soyalp’e Beraat Kararı Kaldırılarak 10 Yıl Hapis Cezası

Dava sürecinde delil yetersizliği nedeniyle beraat eden Semih Soyalp’e İstinaf Mahkemesi tarafından verilen beraat kararı kaldırılarak, ‘kasten yaralama sonucu ölüme neden olma’ suçundan 10 yıl hapis cezası verildi. İki diğer tutuksuz sanık ise beraat kararı aldı.

İstinaf Mahkemesi, Ali Gündüz’ün Onur Şener’i olaylardan sorumlu tutarak yaptığı olumsuz yorum ve ithamları dikkate alarak, özel ve kişisel hayatına ilişkin savunma sınırını aşan açıklamalara iyi hal indirimi uygulamadı.

Share.
Exit mobile version