ABD Yüksek Mahkemesi, eski Başkan Donald Trump’ın Colorado ve Maine’de ön seçimlere katılımını engelleyen eyalet kararlarına ilişkin başvuruyu ele alacak ve karar verecek.

ABD Yüksek Mahkemesi, eski Başkan Donald Trump’ın Colorado’da ön seçimlere katılmasını engelleyen bir eyalet kararına ilişkin başvurusunu ele alacak. Bu karar, Trump’ın 2024 seçim sürecindeki siyasi geleceği için kritik bir öneme sahip.

Mahkeme, Trump’ın Colorado’daki karara ilişkin başvurusunu kabul ettiğini ve kısa zamanda bir karar vereceğini açıkladı. 15 Ocak’ta Iowa’da başlayacak olan ön seçimler öncesinde, mahkemenin bu konuda süratle bir karara varması bekleniyor.

Colorado Yüksek Mahkemesi, 6 Ocak Kongre baskını sırasında “başkaldırı ve isyan” suçlarını işlediği iddiasıyla Trump’ı eyaletteki ön seçimlerden men etmişti. Maine Eyalet Sekreteri Shenna Bellows da benzer bir kararla Trump’ın bu eyaletteki ön seçimlere katılımını engellemişti.

Trump, her iki eyaletin kararına itiraz ederek ABD Yüksek Mahkemesine başvuruda bulundu. Mahkemenin vereceği karar, Trump’ın seçim sürecindeki konumunu belirleyici olacak. Eğer mahkeme Trump lehine karar verirse, diğer eyaletlerin de Trump’ı 6 Ocak Kongre baskınıyla ilişkilendirerek ön seçimlerden men etmesinin önüne geçilmiş olacak.

Share.
Exit mobile version