HSK’nin kararnamesiyle Ankara ve İstanbul Anadolu’da yeni Cumhuriyet Başsavcıları atandı: Ankara’da Gökhan Karaköse, İstanbul Anadolu’da ise Zafer Koç göreve başlayacak.

Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun son kararnamesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına Gökhan Karaköse, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına ise Zafer Koç atandı. Yeni başsavcıların kariyerleri ve atama detayları haberimizde.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından yapılan son kararnameyle Ankara ve İstanbul Anadolu’daki başsavcı pozisyonları için yeni atamalar gerçekleştirildi.

Ankara ve İstanbul Anadolu Başsavcı Atamaları

HSK Birinci Dairesi’nin kararnamesine göre, Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Karaköse, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı olarak atandı. Aynı kararnameyle, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Koç ise İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı görevine getirildi.

Yargıtay Üyeliğine Seçilen Başsavcıların Yerine Atamalar

Bu atamalar, Yargıtay üyeliğine seçilen mevcut başsavcıların yerlerine yapıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Akça ve İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar’ın Yargıtay üyeliğine seçilmelerinin ardından boşalan pozisyonlar için bu atamalar gerçekleştirildi.

Ayrıca, Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığına Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Mustafa Gökçe, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına ise Antalya Cumhuriyet Başsavcıvekili Yakup Ali Kahveci atandı.

Share.
Exit mobile version