İzmir Barosu Başkanı Av. Sefa Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri, 13 Ocak 2024 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan CMK görevlendirmelerine ilişkin ücret tarifesini protesto etmek amacıyla İzmir Adliyesi’nde oturma eylemi başlattı.

Açıklamada belirtildiğine göre, ilan edilen tarifeyle CMK görevi ücretlerinin sadece yüzde 58 oranında artırıldığına vurgu yapıldı. İzmir Barosu tarafından yapılan açıklamada, “Ülkemizde yaşanan ekonomik altüst oluş sürecinde, yurttaşların mağduriyetini gidermeye yetmeyen ve asgari ücret artışlarının yapıldığı bir dönemde, CMK ücretlerine yapılan bu düzenlemenin kabul edilemez olduğu” ifade edildi.

Özellikle mesleğe yeni başlayan avukatların ekonomik zorluklarla mücadele ettiği vurgulanan açıklamada, bu durumun avukatları hem itibarsızlaştırmanın hem fiziksel şiddetin hem de ekonomik şiddetin mağdurları haline getirdiği belirtildi. Ayrıca, yaşanan ekonomik ve fiziksel şiddete karşı geçmişte susulduğu, ancak artık sessiz kalmayacakları vurgulandı.

Açıklamada, avukatın kamu hizmetinin öznesi olarak var olduğu en belirgin alanın CMK görevlendirmeleri olduğuna dikkat çekilerek, “Bu kamu hizmeti için belirlenen ücret, verilen emeğin karşılığı olarak kabul edilemez” denildi.

Share.
Exit mobile version