İzmir Barosu Seçimli Olağan Genel Kurulu için heyecan dorukta. Çağdaş Avukatlar Grubu, ekim ayında yapılacak seçimlerde İzmir Barosu Başkanlığı için adaylarının Av. Sefa Yılmaz olduğunu duyurdu. Basın toplantısında konuşan Yılmaz, 2022’de seçilen yönetimle birlikte İzmir Barosu’nun nefret dilini tercih etmeyeceğini ve hukukun üstünlüğünü savunmaya devam edeceklerini belirtti.

Yılmaz, İzmir Barosu’nun şubat ayında yaşanan depremden hemen sonra bölgeye giden ilk barolardan biri olduğunu ve bu süreçte önemli yardımlar yaptıklarını hatırlattı. Ayrıca, İzmir Barosu’nun seçim güvenliği için birçok avukatla eğitim çalışmaları yürüttüğünü ve ülke genelindeki birçok önemli davayı yakından takip ettiklerini vurguladı.

Son dönemde yaşanan olaylara değinen Yılmaz, İzmir Barosu avukatlarından Hanan Hanım’a yönelik başlatılan linç kampanyasına sert tepki gösterdi. Nefret diline karşı olduklarını belirterek, meslektaşlarının yanında olduklarını ifade etti.

Baro yönetimine tekrar aday olduklarını açıklayan Yılmaz, “Bizim bir şiarımız var; korkmuyoruz, biat etmiyoruz, boyun eğmiyoruz. Bundan sonra da böyle devam edeceğiz. Ülkemiz, doğa, kadın hakları, çocuk hakları ve LGBTİ+ hakları için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Çağdaş Avukatlar Grubu’nun yönetim kurulu ve diğer adayları da toplantıda açıklandı. Ekim ayında yapılacak genel kurulda, İzmir Barosu’nun yönetimine yeniden talip olduklarını belirten Yılmaz ve ekibi, avukatların haklarını savunma konusunda kararlı olduklarını ifade etti.

Share.
Exit mobile version