Rekabet Kurumu, Duracell ve Mot Grup Bilişim’e, sırasıyla 8 milyon 558 bin 679 lira ve 4 milyon 826 bin 464 lira tutarında idari para cezası verdi.

Rekabet Kurumu, Duracell Satış ve Dağıtım Limited Şirketi ve Mot Grup Bilişim Limited Şirketi’ne idari para cezası uyguladı. Duracell’e 8 milyon 558 bin 679 lira, Mot Grup Bilişim’e ise 4 milyon 826 bin 464 lira ceza kesildi.

Duracell’e Uzlaşma ile Cezalandırma

Kurul, Duracell Satış ve Dağıtım Limited Şirketi’nin hızlı tüketim malları sektöründe pil tedarikçisi olarak faaliyet gösterirken, alıcılarının yeniden satış fiyatlarını belirleme ve bölge ile müşteri kısıtlamaları yapma iddiaları üzerine soruşturma yürüttü. Bu soruşturma sonucunda, belirtilen ihlaller nedeniyle şirkete 8 milyon 558 bin 679 lira ceza verilmesine, bölge ve internet satış kısıtlamaları ile rekabet etmeme yükümlülüklerine ilişkin iddiaların ise taahhütlerle sonlandırılmasına karar verildi.

Mot Grup Bilişim’e İhlal Cezası

Mot Grup Bilişim Limited Şirketi hakkında ise yeniden satıcıların fiyatlarını belirleme ve internet üzerinden satışları kısıtlama ihlalleri tespit edildi. Yürütülen soruşturma sonucunda, şirketin Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’u ihlal ettiği ve bu nedenle 4 milyon 826 bin 464 lira para cezası uygulanması kararı alındı.

Rekabet Kurumu İşlemleri

Ayrıca, Rekabet Kurumu, Metser Demir Çelik Çimento Sanayi ve Ticaret AŞ’nin tek kontrolünün Opta Germany Holding GmbH tarafından “Speyside I GP” aracılığıyla devralınması ile ilgili başvuruyu da nihai incelemeye aldı.

Share.
Exit mobile version