Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin, basın açıklaması yaparken vurularak hayatını kaybetmesiyle ilgili devam eden davada tutuksuz sanık olarak yargılanan polis memurları S.T., F.T. ve M.S. için savcı, sanıkların beraatı yönünde mütalaa verdi.

Olay, Sur ilçesinde Diyarbakır Barosu’nun terör saldırıları sonucunda zarar gören tarihi Dört Ayaklı Minare’ye dikkat çekmek amacıyla düzenlediği basın açıklaması sırasında gerçekleşmişti. Açıklamanın ardından teröristlerin saldırısı sonucunda polis memurları Ahmet Çiftaslan ve Cengiz Erdur şehit olurken, yaşanan olaylarda Tahir Elçi de hayatını kaybetmişti.

İddianamede yer alan bilgilere göre, polis memurları M.S., F.T. ve S.T. hakkında “bilinçli taksirle ölüme sebebiyet verme” suçundan her biri için 2 ila 6 yıl arasında değişen hapis cezaları talep ediliyor.

Davada yaşanan son gelişmelerin ardından açıklama yapan Diyarbakır Barosu Başkanı ve davaya müdahil olan avukatlardan Nahit Eren, “Onlarca kamera önünde katledilen Baro Başkanımız Avukat Tahir Elçi dosyasında, 8 yılın sonunda, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın sanıkların beraat yönünde mütalaa verdiğini öğrendik. Ancak, o karanlık gün bir gün mutlaka aydınlanacaktır” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Share.
Exit mobile version