Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hakim ve Savcı Yardımcılığı Yönetmeliği’nin yayımlandığını duyurarak, adayların Adalet Akademisi’nde bir yıl eğitim alacaklarını ve iki yıl tecrübeli hakim ve savcılarla çalışacaklarını açıkladı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama ile Hakim ve Savcı Yardımcılığı Yönetmeliği’nin Resmi Gazete’de yayımlandığını duyurdu. Yeni düzenlemeyle, hakim ve savcı yardımcıları, mesleğe kabul edilmeden önce Adalet Akademisi’nde bir yıl süreyle eğitim alacaklar. Bu eğitim süresinin ardından, usta-çırak ilişkisi çerçevesinde iki yıl boyunca tecrübeli hakim ve savcıların yanında görev yapacaklar.

Bakan Tunç’un paylaşımında, “Yargı hizmetlerinin vatandaşlarımıza daha etkili ve verimli bir şekilde sunulması amacıyla hayata geçirdiğimiz Hakim ve Savcı Yardımcılığı müessesesi, yargı camiamıza hayırlı olsun. Yönetmelikle, hakim ve savcı yardımcılarımız kürsüye daha donanımlı ve güçlü çıkacak.” ifadelerine yer verildi.

Bu yeni sistem, adayların mesleki becerilerini geliştirirken, aynı zamanda yargı sistemine yeni katılan bireylerin daha deneyimli meslektaşlarından bilgi ve tecrübe edinmelerine olanak tanıyacak. Yönetmelik, yargıda kaliteyi artırmayı ve daha etkin bir adalet sistemi oluşturmayı hedefliyor.

Share.
Exit mobile version