Türkiye Barolar Birliği (TBB) Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan ve staj eğitiminde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla düzenlenen programın 1. aşaması, 25-26 Mayıs 2024 tarihlerinde gerçekleştirildi. Program, TBB Genel Sekreteri Av. Veli Küçük, Sayman Av. Gökhan Bozkurt, Yönetim Kurulu Üyesi Av. Melih Yardımcı ve TBB Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu üyeleri ile gönüllü eğitmenlerin katılımıyla yapıldı.

Eğitim Programının Detayları

Toplamda 47 barodan 84 avukatın katıldığı eğitim programı, TBB Genel Sekreteri Av. Veli Küçük’ün açılış konuşmasıyla başladı. Küçük, konuşmasında baroların ve TBB’nin eğitimdeki rolüne vurgu yaptı:

“Baroların en önemli görevlerinden biri avukatlık mesleğini geliştirmek ve avukat adaylarına eğitim çalışmaları düzenlemektir. TBB’nin en önemli görevlerinden biri ise baroların çalışmalarını ortak amaca ulaşacak şekilde tasarlayarak mesleğin gelişmesini sağlamaktır.”

Küçük, Türkiye’de kontrolsüz bir şekilde açılan hukuk fakültelerinden mezun olan bazı öğrencilerin yeterli eğitimi alamadığını belirterek, bu durumun staj eğitimini daha da önemli hale getirdiğini ifade etti. Ayrıca, TBB’nin hem avukat hem de stajyer sayısındaki hızlı artış nedeniyle eğitim ihtiyacını karşılamada zorlandığını, bu yüzden baroların kendi illerinde staj eğitimi vermelerine destek olmayı amaçladıklarını söyledi.

Staj Eğiticilerin Eğitimi Programı

Bu hedef doğrultusunda TBB, staj eğitiminde ortak bir dil oluşturmak ve eğitim modüllerini standart hale getirmek için 3 aşamalı bir “Staj Eğiticilerin Eğitimi” programını başlattı. İlk aşaması gerçekleştirilen programın devamında, 13-14 Temmuz ve 21-22 Eylül 2024 tarihlerinde diğer iki aşama gerçekleştirilecek. Programın amacı, özellikle eğitici ihtiyacını karşılamakta zorlanan barolara destek vererek stajyer avukatlar için fırsat eşitliğini sağlamaktır.

Küçük, eğitimi tamamlayan avukatların kendi illerinde staj eğitimi vererek avukat adaylarına daha kaliteli bir eğitim sunacaklarını ve mesleğin geleceğine katkı sağlayacaklarını belirtti.

Gelecek Eğitimler ve Katılımcılar

Programın ikinci aşaması 13-14 Temmuz, üçüncü aşaması ise 21-22 Eylül 2024 tarihlerinde aynı katılımcılarla gerçekleştirilecek. Eğitimlerin tamamlanmasıyla birlikte, katılımcılar kendi barolarında staj eğitimlerini verebilecek donanıma sahip olacaklar.

Share.
Exit mobile version