ABD’deki federal sığınma memurlarını temsil eden sendika, Biden yönetiminin güney sınırında uygulamaya koyduğu sığınma kısıtlamalarına karşı açılan davaya destek vererek, politikanın göçmenlerin korumalarını yasadışı bir şekilde sınırladığını savundu.

Hukuki Mücadele

Ulusal Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri Konseyi 119, Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği’nin (ACLU) Washington’daki federal mahkemede bu politikayı engellemeye yönelik açtığı davayı destekleyen bir beyanname sundu. Bu grup, ABD genelinde sığınma ve diğer insani yardım memurlarını temsil ediyor ve bazı üyeleri söz konusu politikayı uygulamakla görevli.

Sendikanın Görüşleri

Sendika, mahkemeye sunduğu dilekçede Başkan Biden’ın emrinin “insani” olmadığını ve “bazılarına yasal göç yollarını genişletmenin, başkaları için yasal göç yollarını kapatmayı haklı çıkarmadığını” belirtti. Ayrıca, bu emrin “Amerika Birleşik Devletleri’nin insani yasal yükümlülüklere olan bağlılığının pratik ve sembolik bir daralması” olduğunu ekledi.

Daha önce de Başkan Donald J. Trump yönetimindeki sınır kısıtlamalarına karşı davaları destekleyen ve Biden yönetiminin sığınma erişimini sınırlamaya yönelik önceki girişimlerine karşı çıkan sendika, bu politikaların yasa dışı olduğuna dikkat çekti.

Geçmiş Davalar ve Sendikanın Tutumu

Sendika, “Son yıllarda mülteci koruma konusundaki hukukun üstünlüğüne bağlılığın azalması endişesi, Konsey 119’un temsil ettikleri sendika üyeleri adına yasa dışı politikalara karşı sesini yükseltmesine neden oldu,” ifadelerine yer verdi.

Bu dava, Biden yönetiminin göçmen politikalarına yönelik artan eleştirilerin bir parçası olarak, sınır güvenliği ve insani korumalar arasındaki dengeyi sağlama konusundaki zorlukları bir kez daha gözler önüne seriyor. Göçmenlik ve sığınma politikaları, insan hakları savunucuları ve hükümet yetkilileri arasında uzun süredir devam eden bir tartışma konusu olmaya devam ediyor.

Share.
Exit mobile version