Bir Delaware yargıcı, Cuma günü Tesla’nın avukatlarına, şirketin CEO’su Elon Musk için hissedarlardan 55 milyar dolarlık tazminat paketini oylamalarını neden istediğini sordu. Ocak ayında iptal edilen paketin ardından gelen bu oylama, yargıcın dikkatini çekti.

Delaware Şansölye Mahkemesi’nden Yargıç Kathaleen St. J. McCormick, Wilmington’daki duruşmada şirketin kararına yönelik yasal bir emsal bulunmadığını belirtti. Bu karar, Haziran ayında hissedarların büyük çoğunluğunun tazminat paketini onaylamasına yol açtı.

“Bu daha önce hiç yapılmadı,” dedi Yargıç McCormick, Musk ve Tesla’nın avukatlarıyla yaptığı konuşmada. “Bu konuda Delaware yasası yok, değil mi?”

Musk ve Tesla’nın avukatı David E. Ross, benzer davalarda hissedarların bir yargıcın kararını geçersiz kılmasının tam bir emsali olmadığını kabul etti. Ancak Haziran ayındaki oylamanın, Tesla hissedarlarının, paket hakkında daha fazla bilgiye sahip olduktan sonra bile Musk’a bu paketi vermek istediklerini gösterdiğini savundu.

“Bu, hissedar demokrasisinin işleyişiydi,” dedi Ross.

Yasal emsal üzerindeki tartışma önemli çünkü Musk’ın milyarlarca dolarlık hisse senedi opsiyonlarını koruyup koruyamayacağını belirleyebilir. Tesla ve Musk, Haziran ayındaki hissedar oylamasının, Yargıç McCormick’in paketi geçersiz kılma kararında belirttiği sorunları çözdüğünü ve bu nedenle kararını tersine çevirmesi gerektiğini savunuyor.

Musk’ın tazminat paketi, 2018 yılında Tesla hissedarları tarafından ilk onaylandığında, bir kamu şirketi tarafından yapılan en büyük tazminat paketi olarak kabul edildi. Paket, Musk’a, Tesla’nın karı, satışları ve borsa değeri önemli ölçüde arttığında milyarlarca dolarlık hisse senedi opsiyonları verme üzerine kurulmuştu.

Share.
Exit mobile version