Küresel piyasalarda, Fed’in kararlarının ardından dikkatler, Fed’in öncelikli takip ettiği çekirdek PCE enflasyon verisine çevrildi. ABD’de Fed’in tercih ettiği enflasyon göstergesi olan kişisel tüketim harcamaları (PCE) verisinin Kasım sonuçları açıklanacak. Kasım ayında enflasyonun aylık bazda yavaşladığı ancak yıllık bazda artışını sürdürdüğü tahmin ediliyor. ABD büyüme verilerinin de gevşeme beklentilerini zayıflatması, Wall Street endekslerinin günü kayıpla tamamlamasına neden oldu. S&P 500 ve Nasdaq 100’de düşüşler yaşanırken, vadeli endeksler de kritik enflasyon verileri öncesinde satıcılı seyrediyor.
Asya borsaları, ABD’deki kayıpların etkisiyle düşüşünü sürdürüyor. MSCI Asya Pasifik Endeksi, nisan ayından bu yana görülen en uzun kayıp serisine doğru ilerliyor. Avustralya ve Güney Kore’de hisse senetleri gerilerken, Japonya’da hisse senetleri yenin kayıplarını tersine çevirmesiyle kazançlarını azalttı. Çin’in bir yıllık tahvil getirisi, parasal genişleme beklentilerinin artmasıyla küresel finansal krizden bu yana ilk kez %1 seviyesine düştü.
Güçlenen ABD doları, Brent petrol fiyatlarını baskıladı ve petrol fiyatları hafta boyunca %2,8 düşüş gösterdi. Çin’in en büyük rafinerisi Sinopec’in benzin talebinin zirve yapması da zayıf görünüme katkıda bulundu. Bitcoin, ABD’deki gevşek para politikası beklentilerinin zayıflaması nedeniyle rekor seviyesinden düşüş gösterdi ve % 10’un üzerinde gerileyerek 95.564 dolara kadar düştü. Bu düşüş, Ether ve Dogecoin gibi diğer kripto paralarda da daha sert bir etki yarattı.