Türkiye Barolar Birliği (TBB), Adalet Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu avukatlık mesleğinin sorunlarının çözümüne ilişkin bir toplantı gerçekleştirdi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanı Mehmet Uçum ve TBB Başkanı Av. R. Erinç Sağkan’ın katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda Sağkan’a, Genel Sekreter Av. Veli Küçük ve Başkan Danışmanı Av. Dr. Kasım Akbaş eşlik etti.

Adalet Bakan Yardımcısı Niyazi Acar, Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Üyesi Av. Uğur Kızılca, hakim raportör Büşra Kodal ve raportör Dilek Ergün’ün de yer aldığı toplantıda; adli yardım ücretleri ve ödenekleri, CMK ücretleri, vekalet ücretlerinde KDV’nin kaldırılması veya düşürülmesi, hukuk fakültelerine girişte başarı sıralaması, hukuk fakültesi diploma denklik şartları, stajyer avukatlara ücret ödenmesi konuları başta olmak üzere mesleğe ve meslektaşlara ilişkin güncel sorunların çözümüne yönelik kısa vadede hayata geçirilebilecek öneriler ele alındı.

Toplantıda ele alınan önerilerin hayata geçirilebilmesi için ilgili makamlarla gecikmeksizin görüşülerek sonuca bağlanması konusunda fikir birliğine varıldı.

Share.
Exit mobile version