Bursa Barosu, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Anayasa Mahkemesi’nin TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkındaki kararına ikinci kez uymamasına karşı açıklama yaptı.

Bursa Barosu, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Anayasa Mahkemesi’nin tutuklu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında verdiği “hak ihlali” kararına ikinci kez uymama durumuna karşı kritik bir açıklama yaptı. Bursa Adalet Sarayı önünde düzenlenen basın açıklamasında, Baro Başkanı Avukat Metin Öztosun, Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Av. Gürkan Altun, Bursa Milletvekilleri Prof. Dr. Kayıhan Pala, Orhan Sarıbal ve çok sayıda avukatın katılımıyla, bu durumun kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Baro Başkanı Öztosun, Yargıtay’ın, Anayasa Mahkemesi’nin kesin kararlarına karşı uymama yetkisinin olmadığını belirterek, bu durumun hukuk devleti, hukuk düzeni ve hukuk güvenliği açısından ciddi sorunlar yaratacağını ifade etti. Öztosun, Anayasa Mahkemesi’nin kararlarının üstünde bir yetki olduğu iddiasının, kamu düzenini tehlikeye atacağını ve hukuk devletinin temel prensiplerini zedeleyeceğini söyledi.

Öztosun, ayrıca yargının bağımsızlığına ve tarafsızlığına vurgu yaparak, yargı darbesinin son bulana kadar seslerini çıkarmaya devam edeceklerini ifade etti. Bu durumun, anayasal bir krize yol açabileceği ve yargı sistemine olan güveni sarsabileceği kaygıları da dile getirildi.

Share.
Exit mobile version