İstanbul Barosu Başkanı Filiz Saraç, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un baroları eleştiren sözlerine “Yandaş baro olmaz” diyerek yanıt verdi, baroların bağımsızlığının altını çizdi.

Adalet Bakanı’nın Eleştirilerine Net Cevap

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, geçtiğimiz günlerde baroların geçmişte iyi sınav veremediğini ve farklı ideolojik çalışmalara odaklandığını iddia etmişti. Bu açıklamalara İstanbul Barosu Başkanı Filiz Saraç’tan 5 Nisan Avukatlar Günü’nde yapılan bir sempozyumda yanıt geldi. Saraç, baroların yasalarla görevlendirilmiş, hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını savunmakla yükümlü olduğunu belirterek, baronun yandaş olamayacağını vurguladı.

Saraç, baroların bağımsızlığının ve savunma hakkının korunmasının önemine dikkat çekti. Türkiye Barolar Birliği’nin kurucu Başkanı Prof. Dr. Faruk Erem’in sözlerini anımsatarak, baroların kimsenin tarafı olmadığını, her durumda sözünü söyleyip duruşunu gösterdiğini ifade etti. “Yandaş baro olmaz. Olursa baro olmaz. O, olsa olsa büro olur” diyerek Adalet Bakanı’nın eleştirilerine karşı duruşunu net bir şekilde ortaya koydu.

Saraç, İstanbul Barosu’nun Cumhuriyet değerlerinin savunucusu olmaya devam edeceğini, hukuk devleti, hukukun üstünlüğü, adil yargılanma, kadın, çocuk ve çevre hakları gibi konularda sesini yükseltmeye devam edeceklerini belirtti. İstanbul Barosu’nun, geçmişte demokrasi tarihine geçen başkanlarından ve üyelerinden aldığı güçle, hukuksuzluklara karşı mücadelesini sürdüreceğini ifade etti.

Share.
Exit mobile version