Fransız savcılar, Pazartesi günü yaptıkları açıklamada, Telegram mesajlaşma platformunun yöneticisi Pavel Durov’un, platformdaki suç faaliyetleri ve kolluk kuvvetleriyle işbirliği yapmama nedeniyle açılan bir soruşturma kapsamında gözaltına alındığını belirtti.

39 yaşındaki Durov, Cumartesi günü Azerbaycan’dan özel bir uçakla Paris yakınlarındaki Le Bourget Havaalanı’na iniş yaptıktan sonra gözaltına alındı. Henüz resmi olarak suçlanmadı ve gözaltında tutulmaya devam ediyor. Gözaltı süresi Çarşamba gününe kadar uzatılabilir.

Paris Savcısı Laure Beccuau, yaptığı açıklamada, tutuklamanın, 8 Temmuz’da “isimsiz bir şahıs” aleyhine açılan bir soruşturmanın parçası olduğunu belirtti. Soruşturma, çocuk pornografisi yayılımına, uyuşturucu satışına, kara para aklamaya ve kolluk kuvvetleriyle işbirliği yapmayı reddetmeye yönelik suçları içeriyor.

Soruşturmanın, siber suç ve dolandırıcılık uzmanları tarafından yürütüldüğünü ifade eden Beccuau, “Pavel Durov, bu prosedür çerçevesinde araştırmacılar tarafından sorgulandı” dedi.

Beccuau’nun listelediği suçlamaların herhangi birinin Durov’a karşı ileri sürülüp sürülmeyeceği henüz belli değil.

Fransa’da karmaşık ceza davaları, geniş soruşturma yetkilerine sahip özel yargıçlar tarafından ele alınıyor ve yargıçlar, delillerin yeterli olduğunu düşündüklerinde sanıkları resmi olarak suçlayabiliyor. Ancak, yargıçlar daha sonra yeterli delil bulunmadığını düşünürlerse suçlamaları düşürebiliyor ve bu tür davalar yıllarca sürebiliyor.

Share.
Exit mobile version